FRAMBUAZLI CHEESE CAKE
Uzun bir aradan sonra tüm takipçilerime merhabalar. Malum yaz mevsimindeyiz.Bizde elimize geçen ilk fırsatta Avrupa Turu Yapalım Dedik.İyide Yapmışız.Tüm Negatif Enerjileri Geride Bırakarak Evimize Döndük.Türkiye den Yanımıza Ziyarete Gelen Annem ve Erkek Kardesim de Bize Eşlik Ettiler.Tatilden Döner Dönmez Yaptığım Çok Hafif Bir Cheese cake Tarifi vermek istiyorum. Ramazan Ayında Çayın Yanında Hafif Bir Tatlı Yapmak İsterseniz Buyrun Tarifi;
Malzemeleri ise;
Kreması için;
1 paket yulaflı yada Burçak Bisküvi (robottan çekilmiş)
50 gr Tereyağ (eritilmis)
Kremasi için;
1kutu mascorpone yada tuzsuz labne peyniri
1su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağışeker
1yumurta
1paket vanilya
2 yemek kaşığı un
Üzerinin sosu için;
Dr.Oetker Frambuazlı Sos
Süslemek için isteğe göre dondurulmuş frambuaz
Hazırlanışı;
Bisküvileri robotta un kıvamına gelene kadar çekip içerisine 50gr eritilmis tereyağını ilave edip karıştırın
.Kelepçeli kalıba bu karışımı yerleştirin.
Yarım saat buzdolabında bekletin.Bu arada kremasını hazirlayalım.
Bir kabın içine 1kutu labne Peynirini yada mascorpone peynirini 1 su bardağı süzme yoğurdu 1su bardağı şeker 1 yumurtayı 2 yemek kaşığı unu ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Buzdolabından çıkardığınız tabanın üzerine döküp 30dk kadar fırının orta bölümünde pişirelim.
Cheese Cake ılıyınca
buzdolabına kaldıralım. .
Soğuyunca buzdolabındaki cheese cake in üzerine frambuazlı sosu soğutup dökelim.
Buzdolabında 1 saat kadar bekletip servis yapalım
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.