Tereyağlı Patatesli Bazlama Tarifi


                         

                       PATATESLİ BAZLAMA




Bazlamayı çocukluğumdan beri çok severim.
Yeni piştiginde dumanları tüterken arasına tereyağı sürdügün zaman tadı çok lezzetli olur Bu seferde  klasik bazlama yerine  patateslisini  denedim.Böylede çok güzel oldu.Tek kelimeyle harika yumuşacık bir bazlama oldu. 
Ailecek çok beğendik.

Sizlerde yapmak isterseniz patatesli bazlama tarifi ve malzeme listesini paylaşıyorum 

Bazlama hamuru için ;

1 su bardağı Ilık süt

1.5 su bardağı  ılık su

1 yemek kaşığı şeker (mayalanmasını hızlandırması için)

1 küçük paket yaş maya

Yeterince tuz

Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un

İç Malzemesi için; 

5 adet haşlanmış orta boy patates

 Tuz 

Karabiber. 
Maydanoz


Üzerine sürmek için; 

Tereyağı 

Yapılışı:
Hamur malzemelerinden ele yapışmayacak kıvama gelene kadar  hamur yoğurun.

 Hamur 2 kat olana kadar (mayalanana )kadar sıcak bir yerde üzerini örtüp  1 veya 2 saat kadar mayalandırın.

Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde yuvarlayın. 

Merdaneyle hamuru açıp ortasına patatesi koyup güzelce kapatıp hamuru yuvarlayıp açın

 Açtıgınız bazlamaları tavada altını üstünü pişirin. Pişince üzerine Tereyağ sürüp servis yapın.

 AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.

Popüler Yayınlar