Tereyağlı Patatesli Bazlama Tarifi
PATATESLİ BAZLAMA
Yeni piştiginde dumanları tüterken arasına tereyağı sürdügün zaman tadı çok lezzetli olur Bu seferde klasik bazlama yerine patateslisini denedim.Böylede çok güzel oldu.Tek kelimeyle harika yumuşacık bir bazlama oldu.
Ailecek çok beğendik.
Sizlerde yapmak isterseniz patatesli bazlama tarifi ve malzeme listesini paylaşıyorum
Bazlama hamuru için ;
Sizlerde yapmak isterseniz patatesli bazlama tarifi ve malzeme listesini paylaşıyorum
Bazlama hamuru için ;
1 su bardağı Ilık süt
1.5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker (mayalanmasını hızlandırması için)
1 küçük paket yaş maya
Yeterince tuz
Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un
İç Malzemesi için;
5 adet haşlanmış orta boy patates
Tuz
Karabiber.
Maydanoz
Üzerine sürmek için;
Tereyağı
Yapılışı:
Hamur malzemelerinden ele yapışmayacak kıvama gelene kadar hamur yoğurun.
Hamur 2 kat olana kadar (mayalanana )kadar sıcak bir yerde üzerini örtüp 1 veya 2 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde yuvarlayın.
Merdaneyle hamuru açıp ortasına patatesi koyup güzelce kapatıp hamuru yuvarlayıp açın
Açtıgınız bazlamaları tavada altını üstünü pişirin. Pişince üzerine Tereyağ sürüp servis yapın.
AFİYET OLSUN.




güzel fikirler denemek lazım
YanıtlaSilSabah kahvalti icin ideal bir tarif denemeye deger.emege saygi .
YanıtlaSilcok guzel paylasim icinede tereyagini surup yiyecen .offf superr
YanıtlaSilBon recette.merci
YanıtlaSilJ adore ca
YanıtlaSilHmmm harika
YanıtlaSilSuperbe olmuss
YanıtlaSilGüzel
YanıtlaSilÇok güzel haraketler bunlar
YanıtlaSilCest süper ca
YanıtlaSilIts perfect reçeteye.
YanıtlaSilNokta.
YanıtlaSilje vodre aprendre quelque chos por cett recette silvouple.common ca fer le
YanıtlaSilEmel hanım elinize sağlık.nefis bazlama..like
YanıtlaSil